Home Vakanties Algemene info Vakanties met overnachting

Vakanties met overnachting

Vertrek

Met trein

In de infomail, die je 3 weken voor vertrek ontvangt, vermelden we de juiste vertrekuren.

We spreken af zo’n 45 minuten voor vertrek van de trein. Bij grotere groepen kunnen we vroeger afspreken. Lees dus zeker nog eens je infomail om zeker te zijn.
We verwachten je:

 • onder het afdak voor de ingang het station van Gent-Sint-Pieters
 • OF voor de ingang van het station Antwerpen-Berchem (aan de kant van grote plein waar de fietsen staan

​Als de groep volledig is, nemen we afscheid van de ouders, grote broers en kleine zussen en vertrekken we richting perron.

Eigen vervoer

In de infomail, die je 3 weken voor vertrek ontvangt, sturen we je de juiste starturen en het adres van het kamp door. We verwachten je dan ter plaatse.

Heb je een probleem met vervoer? Neem dan even contact op met onze internaatscoördinator Wouter: wouter@freetime.be of 0472/ 91 91 03.

Aankomst op vertrekplaats of op kamp

Meld je aan bij de Free-Time-monitoren (rode t-shirt) en de verantwoordelijke (groene t-shirt).

Hou je medische fiche en eventueel je medicatie en je zakgeld bij de hand. De monitoren zullen bij het aanmelden alles verzamelen en goed bijhouden.

Bij aankomst op kamp maken de monitoren duidelijk hoe we de slaapplaatsen zullen verdelen. Waarschijnlijk kan iedereen zich installeren na het afscheid met de ouders.

Wat neem je mee op kamp?

In de infomail krijg je een duidelijk overzicht wat je moet meenemen.

Vertrek je met de trein? Probeer dan alles in één rugzak te krijgen, dat is makkelijker mee te nemen en zorgt voor minder gesleur.

Wat neem je NIET mee op kamp?

 • Dure fototoestellen
 • Uurwerken
 • Computerspelletjes
 • MP3-iPod-Boxen
 • GSM-Smartphones-Tablets

Welke belangrijke documenten breng je mee?

 • Medische fiche
  Een medische fiche is verplicht voor alle Free-Time vakanties! Geef je ingevulde medische fiche op zondagavond aan de monitoren. Wil je ze graag hergebruiken? Vraag je fiche op vrijdag zelf terug aan de monitoren.
 • Vakantieovereenkomst
  Een vakantieovereenkomst is net als een medische fiche verplicht in te vullen en te ondertekenen voor vertrek. Deze overeenkomst breng je mee op zondagavond of stuur je op naar Free-Time vzw, Kammerstraat 19, 9000 GENT.
 • ISI+ kaart of identiteitskaart
 • Voor een buitenlands kamp heb je ook nog een gelegaliseerde toestemming van de ouders voor een buitenlandse reis van een minderjarige nodig. Dit attest kan je op het gemeentehuis krijgen.

Verzekeringen

Gaat je zoon/dochter mee op een kamp met overnachting dan kan je intekenen op een extra uitgebreide assistance-verzekering met annulatieverzekering.
Raadpleeg de extra annulatieverzekering.

Heb je deze extra annulatieverzekering afgesloten? Dan heb je de volgende documenten nodig hebben bij een ongeval:

Al deze documenten dienen zo snel mogelijk ingevuld en opgestuurd te worden naar:

Feys, Renard, Bossuyt & Sinnesael NV
President Kennedypark 24 bus 1
8500 Kortrijk

Bij een kamp met overnachting in het buitenland is deze extra annulatieverzekering automatisch inbegrepen en in geval van schade, annulatie, reisonderbreking of hulpverlening kan je beroep doen op deze formulieren.

Dit ook nog…

Post

Ouders kunnen niet op bezoek komen op kamp. Liefdesbriefjes, fanbrieven en gele briefkaarten kunnen uiteraard verstuurd worden naar het adres van de accommodatie.

GSM

Je mag je gsm meebrengen op kamp, maar we willen graag dat het gebruik van je gsm/ smartphone de activiteiten niet verstoort.

In samenspraak met de monitoren zullen er een aantal vaste gsm-momenten worden vastgelegd en de rest van het kamp vragen we op je gsm veilig op te bergen. Zo blijf je op de hoogte van wat er thuis gaande is en kan je toch volop genieten van het kamp.

Noodnummer

In geval van nood kan je altijd terecht op ons noodnummer 0479/ 72 23 54.

Tijdens de kantooruren kan je bellen naar onze internaatscoördinator Wouter: wouter@freetime.be of 0472/91 91 03.

Nog vragen?

Aarzel niet en neem contact op met ons kantoor op 070/246 170, mail naar info@freetime.be of spring gewoon binnen in de Kammerstraat 19, 9000 Gent.

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK