Rotsklimmen Ardennen

Sportvakantie Met overnachting Busvervoer verplicht Met expert Tentenkamp

Zit het avontuur je in het bloed? Zoek je het graag hogerop? Dan is deze week je op het lijf geschreven. Ga met ons rotsklimmen! Leer klimtouwen, gordels en musketons gebruiken en bedwing indrukwekkende rotswanden in onze Ardennen. Beetje bij beetje leren we je alle technieken aan. Ervaring met klimmen en touwen is dus niet nodig maar ook jongeren met ervaring kunnen met ons mee. Na afloop van deze week kan je eventueel je Klimvaardigheidsbewijs 2 behalen.

Doel en inhoud van het kamp
Zit het avontuur je in het bloed? Zoek je het graag hogerop? Dan is deze week je op het lijf geschreven. Ga met ons mee rotsklimmen en leer klimtouwen, gordels en musketons gebruiken. We beklimmen indrukwekkende rotswanden in de Belgische Ardennen. Beetje bij beetje leren we je alle technieken aan. Ervaring met klimmen en touwen is niet nodig want we starten vanaf nul. Jongeren met ervaring kunnen ook met ons mee, want we delen de groepen in naar gelang het niveau van de deelnemers.
's Avonds slapen we op een gezellige camping. Daar koken we ons eigen potje eten en chillen we maximaal. Naast het klimmen is er zeker ruimte voor andere ontspanning. We kunnen nu eenmaal niet continu klimmen, dus we zorgen ook voor alternatieve activiteiten zoals slacklinen, frisbeeën, ... Een kamp waar plezier verzekerd is!

Wat komt er allemaal aan bod
- materiaalkennis
- knopen
- zekeren van een voorklimmer
- het inklippen van setjes
- voorklimmen
- installatie van een standplaats en een toprope-systeem...
En veel dikke fun natuurlijk!

De initiatie rotsklimmen begint vanaf nul en volgt de inhoud van Klimvaardigheidsbewijs 2 (Indoor Voorklimmen). We gaan de cursus echter al meteen toepassen op de rotsen.  Na afloop van deze week kan je eventueel het Klimvaardigheidsbewijs 2 behalen, maar het blijft in de eerste plaats de bedoeling om massa's te klimmen...

Opgelet
Voor dit kamp is lidmaatschap bij de KBF is verplicht. Dit is een speciale verzekering die klimongevallen dekt. Nog geen lid van KBF? Ga naar www.klimenbergsportfederatie.be

I.s.m. Bleau Climbing Team


Deze vakantie is voorbij en zit in ons archief, er kan niet meer voor worden ingeschreven.
Zoek een gelijkaardige vakantie waarvoor wel nog kan worden ingeschreven  

Chaveehut Maillen

Adres
Rue de la Chavée 7
5330 Maillen
België
Bekijk op Google MapsDeze hut is centraal ten opzichte van de grootste Belgische klimmassieven in een streek vol mountainbike en wandel mogelijkheden. We slapen in tenten naast de chaveehut en koken samen onze maaltijden.

Meer info op: www.hutten.be

Meer informatie over het boeken van een vakantie?

Algemene info   Documenten   Vakantievoorwaarden  

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK