Theatercursus seizoen 2023-2024 voor kinderen van 9 tem 13 jaar

creavakantie met toonmoment met expert

Lessen

De 20 lessen vinden plaats van 10.30u tot 12u in de theaterzaal van Theater De Waanzin, Nieuwevaart 118, B004, 9000 Gent. 

De prijs van de lessen is aangepast aan het aantal lesmomenten.

Deze cursus is voor kinderen van 9 tem 13 jaar.

Datum voorstelling: 30 maart 2024

De eerste lessen gaan we aftastend te werk. We leren elkaar kennen aan de hand van improvisatie, rollenspellen, en dramaspelletjes. Ook doen we dictieoefeningen en leren we de kneepjes van het vak. De lesgevers spelen in op de mogelijkheden van de groep.

Om de voorstelling in elkaar te boksen werken we heel hard vanuit de kinderen zelf: de inhoud wordt volledig door hen bepaald. De lesgevers gaan hier richtinggevend te werk en proberen de capaciteiten en sterktes van de groep volledig te benutten. Ze doen dit door te brainstormen en door uit te proberen. Wat lukt in onze groep, en wat iets minder? We moedigen de kinderen ook aan om elkaar opbouwend feedback te geven.

Word je als ouder al nieuwsgiering? Jullie zijn de laatste 5 minuutjes van de les steeds welkom om mee te volgen zodat jullie een glimp krijgen van wat jullie kind doet in de les.

Lesdata en planning

  • 7-14-21 oktober
  • 4-11-18-25 november
  • 2-9-16 december
  • 13-20-27 januari
  • 10-24 februari
  • 2-9-16-23 maart
  • 30/03 VOORSTELLING

Kan je er eens niet bij zijn? Of kom je wat later? Breng dan zeker de lesgevers Lore op de hoogte.

Zijn er nog vragen?

Dan mag u steeds contact opnemen met ons via monitoren@freetime.be
of 09/224 02 83 

 



Schrijf in voor dit kamp

Om een vakantie te boeken vragen we om eerst te registreren. In een My Free-Time profiel worden uw gegevens en die van uw kind(eren) zo bewaard voor de volgende keer.

Theater De Waanzin

Adres
Nieuwevaart 118, B004
9000 Gent
België
Bekijk op Google Maps



Ontstaan uit het Germanistentheater van de Universiteit Gent, is het Theater de WAANzin een onmisbare pijler in het Gentse culturele leven. Vaak ondergebracht bij de semi-professionele theaters, blijft de WAANzin evenwel een amateur-, want niet-gesubsidieerd gezelschap.

Theater de WAANzin gaat prat op een uitgebreide internationale werking die het gezelschap onder meer optredens bezorgde in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Groot-Brittannië, Denemarken, Ierland, Estland, Zweden en Rusland en de groep bij de International Amateur Theatre Association (AITA/IATA) de vermelding Associate of AITA/IATA opleverde.

Met zijn eigen theater, aan de Nieuwe Vaart 118 in Gent, is de WAANzin een van de weinige gezelschappen met een volledige geoutilleerde, eigen theaterruimte. In dit stemmige theater waren reeds tal van professionele gezelschappen met hun producties te gast of repeteerden er. (Vuile Mong, Het Muziek Lod, Victoria, Het Speelteater, Compagnie Cecilia, …)


De mail met alle praktische info ontvangt u, 20 dagen voor de start van de vakantie.

Meer informatie over het boeken van een vakantie?

Algemene info   Documenten   Vakantievoorwaarden  

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK