Home Monitoren Trajecten

Trajecten binnen Free-Time

Bij Free-Time hebben we verschillende trajecten, waar jij als moni op maat kunt groeien, maar vooral jezelf kan zijn. Op basis van je ervaring en/of een kennismakingsgesprek met onze coördinator monitorenwerking kiezen jullie samen voor welk traject je wil gaan en hoe je daar je talenten kan inzetten.

"Voor mij mag je gewoon zijn wie je bent"

Animator

Jij wil kinderen en jongeren een onvergetelijke vakantie bezorgen en gebruikt hiervoor je creativiteit en enthousiasme. Je doet dit met heel veel plezier tijdens je vrije tijd. Jij barst van energie en wil nieuwe dingen beleven en ontdekken. Daarnaast wil je ook nieuwe vrienden maken en mensen leren kennen. Je wil blijven groeien en zet hiervoor je eigen talenten in.

Je hebt het attest ‘Animator in het jeugdwerk’.

Hulpanimator

Je hebt geen attest ‘Animator in het jeugdwerk’.

Jij wil zeer graag animator worden, maar hebt nog geen animatorcursus gevolgd. Je wil graag eens proeven van het animator zijn. De motivatie is er, alleen weet je nog niet zeker of het wel iets voor jou is. Samen met een ervaren animator geef je kamp en kun je ontdekken of het je ding is of niet.

Nadien kan je zelf beslissen of je alsnog de animatorcursus wil volgen of niet.

Co-animator

Dit traject is er voor als je (tijdelijk) niet in staat bent de competenties te verwerven, die je nodig hebt om je animatorattest te behalen.

Je volgt een persoonlijk co-traject, waar je de nodige extra ondersteuning en begeleiding krijgt en waar je vooral zult inzetten op je eigen talenten.

Je stelt dit traject samen op met de coördinator monitorenwerking. Je zal steeds samen staan met een ervaren animator tijdens het geven van een kamp.

Hoofdanimator

Als hoofdanimator coach je het animatorenteam op een kamp. Je ondersteunt en begeleidt hen en bent in de eerste plaats een inspirator die het goede voorbeeld geeft. Je begeleidt moni’s die hun stage lopen door o.a. je eigen ervaring door te geven. Ook sta je in voor de groepssfeer onder de animatoren en organiseer je leuke moniactiviteiten.

Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor ouders en beheer je de administratieve zaken op de kamplocatie. Je staat op locatie met de ingesteldheid: teamwork makes the dream work!

Je hebt het attest ‘Hoofdanimator in het jeugdwerk’

Instructeur

Een instructeur is iemand die vormingen en cursussen geeft. In het jeugdwerk is dit vaak de animator-, hoofdanimator- en instructeurscursus, maar kan evengoed een andere interessante vorming zijn zoals EHBO, creatief omgaan met materiaal, specifieke omgangsvormen, …

Je brengt op een duidelijke, heldere manier inhouden over via verschillende, toffe methodieken, met aandacht voor communicatieve vaardigheden en begeleidershouding.

Je hebt inzicht in groepsdynamische processen en groepsbegeleiding en zorgt uiteraard ook voor een goeie sfeer tijdens de vorming.

Cursussen en stages

Na het volgen van een bepaalde cursus, kan je stage lopen. Na het volbrengen van 50u stage kan je je officieel, erkend attest in ontvangst te nemen.

  • Animatorcursus   50u stage   attest ‘Animator in het jeugdwerk’
  • Hoofdanimatorcursus   50u stage   attest ‘Hoofdanimator in het jeugdwerk’
  • Instructeurscursus   50u stage   attest ‘Instructeur’ in het jeugdwerk’
Alle info over onze cursussen kan je terugvinden op deze pagina.
Alle info over je stage krijg je op de cursus zelf. Voor de stage animator kan je de info alvast hier terugvinden.

Vragen

Heb je vragen over een bepaald traject of wil je graag een kennismakingsgesprek houden? Je kunt steeds terecht bij onze coördinator monitorenwerking!

Glen Van De Genachte

monitoren@freetime.be of 0473/64.12.64

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK