Home Nieuws Update ivm kerstkampen 22/12

Terug naar het overzicht

22 december 2021

Update ivm kerstkampen 22/12

Beste ouders

Update jeugdwerkregels na het overlegcomité van 22/12.

"Vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren blijven voorlopig opgesplitst. Ondanks herhaaldelijk aangeven van het hele jeugdwerk en lokale besturen dat het opsplitsen van vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren in de praktijk tot heel wat verwarring en onnodige chaos leidt."

Wat werd er beslist voor kinderen, jongeren en hun organisaties? 

  • Rustige binnenactiviteiten (knutselen, toneel (tenzij zeer actief), zijn binnen niet toegestaan. Deze moeten buiten doorgaan.
  • Sportieve actieve activiteiten georganiseerd door jeugdwerk en jeugdorganisaties kunnen wel binnen georganiseerd worden. Het gaat over de aard van de activiteit, niet over de aard van de organisator.
  • Sportieve en actieve activiteiten zijn in binnenruimtes toegestaan. Ook als deze door jeugdbewegingen, cultuureducatieve jeugdorganisaties, jeugdhuizen, vakantieorganisaties, speelpleinwerkingen of andere jeugdorganisaties worden georganiseerd. Op een dagkampje of tijdens de wekelijkse jeugdactiviteiten mag je dus binnen dansen, actief bewegen, klimmen, klauteren of sporten.
  • Mondmaskers worden helaas verplicht vanaf 6 jaar op alle plekken waar dat voorheen gold voor kinderen vanaf 10 jaar. Buiten zijn mondmaskers niet verplicht, tenzij je op een publieke plaats bent waar dat verplicht is. Binnen hangt het af van de aard van de activiteit. 
  • De aanbeveling om contacten te beperken blijft behouden, maar er wordt geen concreet aantal aan gekoppeld. 

Gelukkig bestaat een ruim deel van ons reeds geplande aanbod uit sportkampen, waardoor we mits kleine aanpassingen kampen zoals ridders en prinsessen, gamekamp, winterkriebels, … gewoon kunnen laten doorgaan, hetzij in een sportievere setting.

Onze monitoren doen het nodige om er zoveel mogelijk een sportief programma van te maken, want niemand ziet het zitten om met deze temperaturen voltijds buiten te spelen.

Onze locatie is groot genoeg om deze sportactiviteiten gescheiden te organiseren. Bovendien plaatsen we nog een extra tent op de koer, om groepen ook buiten beschut een activiteit te laten doen. 

Om de veiligheid van onze werking te garanderen en het organisatorisch makkelijker te maken, blijven we bij onze beslissing om de voor- en naopvang in te korten tot een half uur voor en na de kampuren.

Uw kind(eren) zijn welkom van 8u30 tot 16u30 op onze kamplocatie.

Met de beslissingen van 22/12 zijn jammer genoeg ook onze geplande uitstappen voor een aantal kampen in het water gevallen. Zoals beloofd betalen wij dat deel van de kampprijs terug aan alle deelnemers. 

Deze maatregelen gaan zondagochtend 26/12 in en gelden normaal gezien tot 28/1. Er komt opnieuw een overlegcomité samen begin januari. 

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK