Home Nieuws FunTimes - ons alternatief voor onze geannuleerde Paaskampen

Terug naar het overzicht

Aanbod openbaar vanaf maandag 29 maart 10u

FunTimes - ons alternatief voor onze geannuleerde Paaskampen

Klik hier voor ons alternatief FunTimes.(Vanaf maandag 29 maart 10u openbaar!)

Wat een rollercoaster! 

Vorig weekend (O.C. 19/3) zonk ons laatste beetje moed letterlijk in onze schoenen. De spirit om dit geregeld te krijgen was volledig zoek, want al ons werk van de voorbije maanden in fijn samenwerken met elkaar, de sector en onze minister werd met één zin van tafel geveegd.

Hoe hervorm je 65 kampbubbels van 25 kinderen naar bubbels van max. 10 kinderen? En waar vinden we twee weken voor de paasvakantie nog dat extra leger monitoren om zoiets te reorganiseren? Het is nu eenmaal onmogelijk om onder deze regels zoveel monitoren, materiaalsets en schuilplaatsen te voorzien als oorspronkelijk in de steigers werd gezet. Bovendien was het zo niet haalbaar nog aan de noodzakelijke hygiënische covid-maatregelen te voldoen.

Onze missie werd met de grond gelijk gemaakt, want alweer moeten we lijdzaam toezien dat zoveel kinderen en jongeren hun paasvakantie in lockdown en de bijhorende verveling moeten doorbrengen. 

Dinsdag beslisten we met héél veel pijn in het hart dat we ALLE PAASKAMPEN annuleren. Een copy-paste van Pasen 2020 leek ons lot te worden.

Echter ontvingen we zoveel enthousiaste en gemotiveerde reacties van monitoren die zo graag toch nog kamp wilden geven. Onze hemel klaarde op; dus misschien moeten we dan toch proberen te redden wat er te redden valt, een alternatief op poten zetten en iedereen opnieuw laten inschrijven.

FunTimes werd geboren en dat is volledig de verdienste van de vele positieve reacties van de begeleiders van uw kinderen. 

Dit alternatief biedt slechts perspectief voor een deel van alle ingeschreven deelnemers. Onze visie is dat we vertrekken vanuit de volwaardige draagkracht van ons monitorenteam en alle vaste medewerkers.

Concreet houdt dit in dat we binnen de veilige en maximale bezetting die de locatie ons biedt, 10 plaatsen kunnen openstellen per duo monitoren dat zich engageert om uw kinderen een leuke en verassende speelweek te bieden. Tot vandaag konden we hiermee reeds 420 plekken terug openstellen.

Deze speelweek wordt inhoudelijk verrassend! Men kan niet kiezen voor een vastgelegd thema. We vertrouwen op het enthousiasme en de talenten van de monitorenduo’s. Sommige duo’s hebben al een hele kampweek voorbereid voor de paasvakantie en kunnen deze dan ook gebruiken om hun groepje van 10 te verrassen met hun verhaal en spelen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze noodoplossing alsnog maximaal inzet op onze missie, kinderen meenemen op ontdekking en jongeren laten groeien tot sterke begeleiders!

De verschillende roepnamen per leeftijdscategorie die we elk kamp gaven op de website staat los van de inhoud, maar stelt ons in staat dit praktisch te organiseren en u reeds duidelijkheid te verschaffen over de (bubbel)groep waarvoor u uw kind komt brengen en halen tijdens de week.

Het grootste deel van dit aanbod is intussen natuurlijk al ingevuld, maar hier en daar zijn zeker nog plaatsjes. En laat u niet ontmoedigen, maar schrijf zeker in op de wachtlijst, want indien extra begeleiderduo's zich aanmelden bekijken we in de loop van de week of er nog ruimte is voor een extra bubbel. 

Het heeft geen zin ons te bellen, want wij contacteren zelf de mensen op de wachtlijst.

We duimen dat we zoveel mogelijk kinderen, ouders en monitoren gelukkig kunnen maken met deze FunTimes!

Hou jullie goed gemoed en draag zorg voor elkaar!

Het Free-Time Team

hartelijke groeten

Stijn Verbeure                                  Dirk Schockaert
Algemeen coördinator                 voorzitter/coach

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK