Home Nieuws Bereikbaarheid Free-Time in tijden van Corona

Terug naar het overzicht

Free-Time even niet bereikbaar

Bereikbaarheid Free-Time in tijden van Corona

Free-Time gaat even offline en pikt na de paasvakantie de draad terug op. We zijn dus even niet bereikbaar telefonisch of via mail. Bezorg ons zeker jullie bezorgdheden of vragen maar weet dat het even kan duren vooraleer deze beantwoord zullen worden.

Voor zeer dringende zaken kan je terecht bij Dirk of stijn.

Bedankt alvast voor jullie begrip!

Beste ouder, kind, jongere, moni, partner

Na overleg tussen Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle en De Ambrassade, ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen, werd woensdag 18 maart beslist om alle jeugdwerkactiviteiten en vakantiekampen in de paasvakantie te annuleren. De minister en het Vlaamse jeugdwerk roepen ouders op om, vanuit solidariteit met jeugdorganisaties, geen of slechts een gedeeltelijke terugbetaling van de inschrijvingsgelden te vragen.

Deze gezondheidscrisis treft ons allen en brengt grote gevolgen met zich mee. Ik leg graag even uit wat dit concreet voor een vakantieorganisatie zoals Free-Time betekent.

Om onze werking - lees 9 voltijdse medewerkers - huur magazijn en kantoor - wagenpark - kadervorming - promotie en nutsvoorzieningen te kunnen blijven betalen, zijn wij afhankelijk van het bereik van 7500 deelnemers per jaar die via hun inschrijvingsgeld bijdragen aan wat wij de vaste kost van onze organisatie noemen. Voor 2020 werd deze vaste kost per kind begroot op €75 per kampdeelname. Onze deelnemers kunnen we enkel bereiken tijdens de 14 vakantieweken die er zijn in een jaar. Tot vorige week waren er 756 kinderen ingeschreven voor de paaskampen en 80 jongeren voor animator- of hoofdanimatorcursussen. Wie een klein beetje kan rekenen en tellen behoeft niet veel uitleg dat dit grote financiële gevolgen heeft voor Free-Time vzw, want dit deel nl. 10% van onze vaste kost zal nooit gedekt worden. En dan spreken we nog niet over de mogelijke annulatiekosten voor gebouwen, workshops en uitstappen.

Het was een moeilijke keuze, maar toch namen we vandaag de beslissing om gans ons team in tijdelijke werkloosheid te zetten tot het einde van de maatregelen. Onder het motto, alle kleine beetjes helpen, delen wij onze interne keuken, om hiermee enigszins zoals minister Dalle een beroep te doen op jullie solidariteit.

Wat met terugbetalingen?

We bieden alle ouders met inschrijvingen voor de paasvakantie de kans om hun inschrijvingsgeld om te boeken naar een promotiecode die gebruikt kan worden voor nieuwe kampen tem de zomer van 2021 OF om hun inschrijvingsgeld volledig of gedeeltelijk terug te vragen. Hiervoor kregen alle ouders intussen een persoonlijke mail met een formulier om in te vullen. Mocht u deze communicatie volledig ontgaan zijn, dan kan je in dit formulier aangeven welke vorm van terugbetaling je wenst te ontvangen voor jouw inschrijving(en) voor de paasvakantie.

Na de paasvakantie vliegt het team volop terug in de zomer. We zien jullie allen heel graag terug daar in de zomer.

Andere vragen?

We bezorgen jullie graag nog deze link met vraag en antwoord vanuit Stad Gent.

 

We wensen jullie allen veel sterkte, een goede gezondheid en een gerust gemoed.

Zorg voor jezelf en elkaar.

hartelijke groet

Het Free-Time Team

Stijn Verbeure

Algemeen coördinator

0475/78 21 01

Stijn@freetime.be

Dirk Schockaert

Voorzitter/coach

0475/70 58 38

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK