Home Nieuws #Vuurwerk

Terug naar het overzicht

Het is tijd om te knallen! Doe mee met #VuurWerk

#Vuurwerk

Tijdens de week van 2 tot 5 december nemen we met al wie het aanbelangt deel aan VuurWerk: een initiatief vanuit talrijke middenveldorganisaties als weerwoord op de besparingen voor werkingsmiddelen van sociale en culturele organisaties.

Deze besparingen zullen ook een weerslag hebben op ons als jeugdwerk en juist daarom is het belangrijk dat we tijdens de VuurWerk-week zoveel mogelijk van ons laten horen. VuurWerk werd gelanceerd na de publicatie van een open brief die wij als Free-Time vzw uiteraard ook onderschrijven. In deze brief klagen we de vermindering van de werkingsmiddelen in verschillende sectoren aan. De brief is een tegenreactie op de besparingen voor organisaties (oa. jeugdwerk), verenigingen en projecten.

Met het oog op het advies van de Vlaamse Jeugdraad naar aanleiding van de beleidsnota van Vlaamse Minister van Jeugd Benjamin Dalle, richt de Vlaamse jeugdraad zich tijdens de VuurWerk-Week op positieve verhalen en een constructief beleid voor de toekomst van de Vlaamse jeugdsectoren. Gedurende de VuurWerk-week focussen zij zich op straffe opinies, anekdotes en sterke visies op het belang van jeugdwerk voor de Vlaamse jongeren.

Woensdag 4 december staat jeugd, sport en sociaal-cultureel volwassenenwerk (incl. de amateurkunsten) in the picture.

Wij nodigen vrijwilligers, leden, werknemers en sympathisanten van organisaties van harte uit om deel te nemen aan deze week. Wil je jouw of onze vereniging in de kijker zetten, stuur dan je idee door naar vlaanderenvuurwerk@gmail.com

#VuurWerk

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK