Home Nieuws Afvalfestival

Terug naar het overzicht

Jaarthema 2019

Afvalfestival

Help Rudy Rest, Patsy Plastiek, Pol Papier en Tina Tuin om onze kamplocaties proper te houden. We gaan Quizen, bowlen, kubben, knutselen, vliegeren en ploggen voor een leefbare speelplek.

Ons jaarthema zet dit jaar in op een verdere bewustmaking van het belang van sorteren, hergebruiken en spelen met afval. De afvalberg van vorige zomer sprak boekdelen. Nog voor de jongeren zelf op straat kwamen, stond dit ecologisch thema al hoog op de Free-time agenda.

Op ludieke wijze trachten we dit thema als rode draad doorheen al onze vakanties te weven. Er is een afvalkalender die bepaalt welk kamp toezicht houdt op het correct sorteren van de pauzemomenten. Er werd een voorsorteerkar gebouwd die knutselkampen de mogelijkheid geven om samen met de kinderen hun lokaal op te ruimen en direct te sorteren. Er zijn extra stevige gekleurde vuilnisbakken (zwart, rood, blauw) aangekocht voor onze grote locaties.

Over de middag staan we spelenderwijs stil bij rest-pmd-papier-groen-afval en de laatste namiddag gaan we opnieuw voor een festivalsfeertje, waarbij we talent voorop stellen nadat we ploggend het kampterrein netjes hebben opgeruimd.

Voor de monitoren en begeleiders van uw kind is er een selfiewedstrijd, om hen ook te stimuleren elke kampplaats vlekkeloos achter te laten op vrijdagavond. Na de opkuis trekken ze een groepsfoto en al wie op deze foto staat komt in de namenpot terecht. Zo maakt elke monitor die helpt opkuisen kans op één van de leuke ecologische prijzen. 

Beelden van onze acties zijn te volgen via #freetimevzw en #afvalfestival.

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK