Home Nieuws Free-Time vzw krijgt dankzij student Arteveldehogeschool na 28 jaar nieuw logo en nieuwe baseline

Terug naar het overzicht

30 november 2018

Free-Time vzw krijgt dankzij student Arteveldehogeschool na 28 jaar nieuw logo en nieuwe baseline

Sinds vrijdag 30 november 2018 zitten wij in een nieuw jasje. De vernieuwde look weerspiegelt voor ons de dynamiek waar we bij Free-Time vzw voor staan. Bastien Devalckeneer, student grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent, zette de nieuwe huisstijl uit in het kader van zijn bachelorproef.

'Maak(t) jouw vakantie!’

Naast een nieuw logo bedachten we een nieuwe baseline: ‘Maak(t) jouw vakantie!’. Hiermee willen we nog meer inzetten op de interactie met onze doelgroep. We zorgen voor een veilig kader waarin kinderen en jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen. Bovendien doen we ons best om elk kind een vakantie op maat te bieden. En liefst van al laten we kinderen en monitoren zelf hun eigen kampen op de kaart te zetten.

 Een logo dat onze waarden weerspiegelt

Sinds de oprichting in 1990 was er visueel nauwelijks iets veranderd aan de stijl van onze organisatie. Bastien Devalckeneer, student grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent, waagde zich aan de rebrandingoefening. Als oud-monitor kent hij de organisatie en waar ze voor staat maar al te goed. 

Wij zijn alvast heel trots! Ons eerste doel was om in het logo ons kindvriendelijke karakter te verwerken. Daarnaast wilden we ook de interactie met onze doelgroep stimuleren. Daarvoor kwam Bastien met de 'blob', de kleurrijke vorm naast de naam van de organisatie: De blob verwijst naar de mogelijkheid die we willen bieden om ons aan te passen aan de specifieke situatie van elk kind.

Speelse lanceringsactie

Op donderdagavond 29 november planden wij met een 30-tal monitoren een actie om onze nieuwe huisstijl in de kijker te zetten. We hebben op verschillende plaatsen in Gent waar veel kinderen komen, zoals scholen, de lokalen van de jeugddienst en speelpleinen met krijtspray verschillende blobs getekend.

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK