Home Nieuws Theatercursus voor uw kind

Terug naar het overzicht

voorjaar 2021

Theatercursus voor uw kind

Sinds 31 oktober 2020 hebben wij onze theatercursus even on hold moeten plaatsen. Op vandaag is er nog geen zekerheid over de opstart. Lesgeefster Lore nam reeds contact met haar huidige groep die natuurlijk staat te popelen om terug te starten en liet vandaag weten dat zij alvast graag op zaterdag 6 februari zou willen starten als de maatregelen het tegen die tijd terug toelaten.

indien er interesse is van kinderen die graag willen starten met theater, geef ons dan een seintje via info@freetime.be. Van zodra er terug perspectief is, plaatsen we de theatercursus online en kunnen nieuwe leden toetreden voor de voorjaarseditie.

Hieronder nog even onze 'normale' manier van werken.

De nieuwe lessen zouden kunnen herstarten op zaterdag 6 februari. Afhankelijk van de mogelijke data organiseren we 10-14 lessen. Deze vinden plaats van 10u30 tot 12u in centrum Gent (kioskzaal jeugddienst of zolderzaal Free-Time vzw beiden in de kammerstraat gelegen.)  De prijs van de lessen is aangepast aan het aantal lesmomenten. 

Data voorstelling: mei 2021

Onze aanpak

De eerste lessen gaan we aftastend te werk. We leren elkaar kennen aan de hand van improvisatie, rollenspellen, en dramaspelletjes. Ook doen we dictieoefeningen en leren we de kneepjes van het vak. De juffen spelen in op de mogelijkheden van de groep.

Om de voorstelling in elkaar te boksen werken we heel hard vanuit de kinderen zelf: de inhoud wordt volledig door hen bepaald. De lesgevers gaan hier richtinggevend te werk en proberen de capaciteiten en sterktes van de groep volledig te benutten. Ze doen dit door te brainstormen en door uit te proberen. Wat lukt in onze groep, en wat iets minder? We moedigen de kinderen ook aan om elkaar opbouwend feedback te geven.

Word je als ouder al nieuwsgiering? Jullie zijn de laatste 5 minuutjes van de les steeds welkom om mee te volgen zodat jullie een glimp krijgen van wat jullie kind doet in de les.

Lesdata en planning

(nog te bepalen)

Kan je er eens niet bij zijn? Of kom je wat later? Breng dan zeker de lesgevers op de hoogte.

Zijn er nog vragen?

Dan mag u steeds contact opnemen met ons via info@freetime.be of 09/224 02 83
 

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK