Terug naar het overzicht

Dirk Schockaert geeft tekst en uitleg

Gentse feesten: Luisterplein en place Musette

Place Musette 10 jaar! Une Belle Histoire (Beverhoutplein)

Dit jaar vieren we 10 jaar Place Musette! Misschien wel het kleinste pleintje op de Gentse Feesten, met het kleinste podium, maar met een resem aan artiesten om U tegen te zeggen.

Een kleine greep uit het aanbod: Jan De Smet, Wouter Berlaen en Lien Van de Kelder, Lamoral met Koen De Cauter, Yves Meerschaert aan de piano met gasten: Isabelle A, Kathleen Vandenhoudt en Wim Claeys, Gwen Cressens!

Op zondagavond zetten we onze danspasjes in met Derek en Rony Verbiest die onvervalste musette brengen waar niemand stil van wordt…

Daarnaast blijft ons recept: elke avond (vanaf 22u00) gezellig vertoeven onder de bomen met vrienden, genietend van de muziek en de live schilder, met een drankje uit glas én een biohapje. Zonder podium, een plankenvloer, minieme belichting, dicht bij de mensen.

Het programma kan u alvast hier bewonderen

Het Luisterplein is er voor iedereen!

Op zaterdag 15 juli vanaf 12u00 is er animatie op het Luisterplein en om 15u00 een heus kinderconcert! Zannemie en de bende halen hun speelgoed uit de kast en zingen samen met de kids zalige liederen!

Verder is er elke middag tussen 12u00 en 14u00 de bio kinderpicknick, een gezonde picknick voor kinderen. Hiervoor hebben we in de aanbieding: twee lekkere boterhammen, een stuk fruit, een stukje gebak en een yoghurt of drankje. En de brooddoos mag nadien gewoon mee naar huis!

En dat is niet alles, want elke dag is er om 13u00 een familievoorstelling van Puppetbuskers, met figurentheaters uit Frankrijk, Israël, Spanje en Duitsland.

Natuurlijk worden ook mensen van een meer respectabele leeftijd niet vergeten, want speciaal voor hen organiseren we elke zondag een gezellige senioren-/mediorennamiddag.

Op de eerste zondagnamiddag van de Gentse Feesten (16/07) brengen Roel Van Bambost, Levien en Mathieu Engels een hommage aan kleinkunsticoon Dimitri Van Toren. Dit gebeurt onder begeleiding van Dirk Schreurs, vele jaren de vaste pianist van Van Toren.

En op de laatste zondag (23/07) is het de beurt aan Bar Sanseveria/Americana, die met hun show ‘Van Ertvelde tot Vegas’ een swingende mix brengen van Vlaamse en Amerikaanse klassiekers. Zo brengen ze de hits van Elvis Presley, Frank Sinatra en Tom Jones naast Will Tura, Paul Severs en Eddy Wally samen in één heerlijk nostalgische show.

Ook wil het Luisterplein dit jaar weer het groenste plein van de Gentse Feesten zijn.

En dit mag u letterlijk én figuurlijk nemen. Zo is er opnieuw een samenwerking met VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Samen met hen en ecologisch plantenbedrijf Bluet wordt er gezorgd voor mooie groene inkleding van het plein. Het Luisterplein zal dan ook lekker ‘ogen’ en ruiken tijdens de Gentse Feesten!

HET PROGRAMMA KAN U HIER BEWONDEREN!

De groene en duurzame werking van het Luisterplein wordt zo ver mogelijk door getrokken:

Door een gevarieerd aanbod bioproducten tot bij de festivalgangers te brengen, wil het Luisterplein samen met VLAM de drempel naar bioproducten verlagen. Naast de aanwezigheid op het festival zelf, komt bio ook ruim aan bod in alle communicatie. En vooral met een ruim assortiment van meer dan dertig bioproducten.

Concreet: alle dranken worden geschonken in glas en we bieden zoveel mogelijk biologische dranken aan. Zelfs de afwas gebeurt met bio produkten, logisch toch? Ook op vlak van leveranciers willen we duurzaamheid benadrukken. Belangrijkste partner hierbij is Biofresh, een van de pioniers in de biologische voedings- en drankensector in België. Maar er zijn ook andere. Zo komt het brood en de mastellen bijvoorbeeld van de sociale bakkerij Compaan uit Gent.

En als dat nog niet genoeg is, organiseert het Luisterplein ook dagelijks om 18u30 een gratis proeverij van bio-bieren. Dit alles onder professionele begeleiding van een zytholoog. Elke dag wordt stil gestaan bij een ander biologisch brouwsel. Zo passeren onder andere het Keikoppenbier en een Slaapmutske de revue.

Het Luisterplein wordt dus ook dit jaar een bruisende oase binnen de Gentse Feesten. Jawel, bruisend en tegelijkertijd een oase, het kan! Want er kan zowel gedanst worden als rustig genieten vanop een stoel aan een tafeltje. En zo is het Luisterplein een evenement voor iedereen, zowel jong als oud.

Allemaal welkom!

Het programma kan u hier bewonderen.